A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Szabó Ödön: egységesítjük az alkalmazottaknak adható értékjegyek rendszerét
MÁÉRT - 2017. június 9., péntek 21:34

„Romániában jelenleg három törvény szabályozza azt, hogy egy munkáltató milyen jellegű értékjegyeket nyújthat az alkalmazottjainak. Az RMDSZ egységesítené, kibővítené, és egy törvénybe foglalná ezen ajándékjegyeket szabályzó előírásokat. Ez idáig étkezési, bölcsődei, vakációs ajándékjegyeket nyújthattak a hatályos jogszabályok értelmében a munkáltatók, azonban a Szövetség törvénytervezete két újabb típusú értékjegyet vezetne be, ezáltal a kulturális- és sporteseményeket támogatnák” – mutatott rá Szabó Ödön, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezető-helyettese azt követően, hogy iktatták az Szövetség törvénykezdeményezését. A Bihar megyei képviselő emlékeztetett arra is, hogy az értékjegyek olyan juttatásoknak számítanak, amelyekre kedvezményes adózási feltételeket biztosít az állam a munkaadónak.
Szabó Ödön elmondta, hogy az RMDSZ törvénytervezete mindamellett, hogy két új típusú értékjegyet vezet be, a bölcsődei ajándékutalvány jelenlegi előírásain is változtatna úgy, hogy ezen jegyek értékére egy felső keretet szabna, így azokon a munkaadókon segítene, akiknek nem áll módjában 450 lejt kifizetni az alkalmazottnak, azonban egy 100 lejes juttatásban részesítené őket.
A két új típusú értékjegy kulturális és sport területeken lehetne használni. „A kulturális értékjegyeket színházbérletekre, koncertjegyekre, kiállítások látogatására lehetne használni, míg a sportjegyek sportközpontokba való bérletek kiváltására lennének alkalmasok, vagy akár egészségügyi utókezelésekre is, de olyan szolgáltatások ellenértékét is jelenthetik, amelyekért nem fizet az egészségbiztosító pénztár” – mutatott rá Szabó Ödön Bihar megyei képviselő, majd hozzátette, hogy a kulturális- és sportjegyek értéke nem haladhatja meg a törvényben megszabott összegeket.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA