A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
Megkezdődött a KMAT ülése Nagyváradon
MÁÉRT - 2017. szeptember 22., péntek 10:37

Ma reggel a tervezett időpontban, helyi idő szerint 9.30 órakor megkezdődött Nagyváradon a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) munkaülése Tőkés László európai parlamenti képviselő elnökletével.
Elsőként Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár tartott tájékoztatót, majd a KMAT-elnök indítványára néma főhajtással emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt Éhn József építőmérnökről, a polgári Magyarország, a magyar nemzetegyesítés és a közösségi autonómiaküzdelem emblematikus alakjáról. Tőkés László elnöki bevezetőjében röviden szólt az önrendelkezési küzdelem fejleményeiről és jelen állásáról, vázolva az aktuális kihívásokat, illetve a KMAT előtt álló sürgősebb teendőket. Szili Katalinnak, a határon túli autonómiaügyek egyeztetése miniszterelnöki megbízottjának beszámolója után véget ért a tanácskozás sajtónyilvános része, amely zárt munkaülésként folytatódott.
Délután 15 órakor kezdődik a Hogyan lesz autonómia? Hol az ördöglakat kulcsa? címmel a KMAT által szervezett autonómiakonferencia a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, amely holnap, szeptember 23-án 13 órakor ér véget egy sajtótájékoztatóval.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA