A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Svédországi Magyarok Országos Szövetsége
Svédországi kulturális programok 2013 osz
Magyar Diaszpóra Tanács - 2013. augusztus 7., szerda 23:57

Augusztus 2-10 között
Kékvirág anyanyelvi tábor
Az anyanyelvi tábor célja az, hogy az anyanyelv közegében elhelyezve közösségteremtő legyen. Ez a tábor közösségteremtő tábor. A táborban a közösség értékei  (például tolerancia, egymásra figyelés, közös felelősség, stb) és szempontjai (együttműködés, partnerség, bizalom, stb) érvényesülnek, ezeket mutatjuk be, ezeket tesszük a nyaralással, a szabadidő bármikori vidám eltöltésével.
Idén 55 gyermek részvételével zajlik, akik kor szerint csoportfoglalkozásokon vesznek részt önkéntes felnottek és pedagógusok vezetésével.
 
Szeptember  18 – 28 között
Szervusz Budapest zenés eloadás Gergely Róberttel és Némedi-Varga Tímeával

 

Szeptember 20-22
SOMIT (Svédországi Magyar Ifjak Társasága) tábor - 1994. májusában alakult azzal a céllal, hogy összefogjuk a Svédországban élő magyar fiatalokat és kulturális táborok keretén belül lehetőséget adjunk az ismerkedésre, nemzeti és anyanyelvi kincseink megőrzésére és ápolására, illetve mindezek mellett együtt szórakozzunk.

 

Október  18 - 27 között
Magyar Fohász zenés ünnepi eloadás az 56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére Sudár Annamáriával és Huzella Péterrel

 


 

November 8 - 17 között
Magyarországi szabadkőművesség - Raffay Ernö eloadása

 


 

December nov. 29- dec. 8 között
Találkozhatunk a Mikulással? - interaktív gyermekmüsor a Budapesti Utcai Színház eloadásában

 


 


 

16 csatolt kép
tabor 16tabor 19tabor 9tabor 14tabor 18tabor 17tabor 15tabor 12tabor 13tabor 8tabor 7tabor 20tabor10tabor 11tabor 2tabor 1
Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA