A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
Szentmise és könyvbemutató a 14 éves Pázmaneum évfordulóján
Külhoni civil szervezetek - 2019. október 14., hétfő 20:22

A Pázmaneum Társulás és a Dunaszerdahelyi Római Katolikus plébánia szervezésében 2019. október 21-én, hétfőn kerül sor a dunaszerdahelyi plébániatemplomban a Felvidéki Imakilenced 7. állomására, amelynek keretében nemzetünk lelki megújulásáért imádkozunk.
Ezen alkalommal Pázmány Péter és Marczell Mihály hitvallóink életpéldájára emlékezünk a Pázmaneum Társulás megalakulásának 14. évfordulója alkalmából. A szentmise után kerül sor Tarics Péter: Tanúságtételt, (i)gazság, végítélet c. könyvének bemutatójára a Vermes-villában.
A  RENDEZVÉNY  PROGRAMJA:
16.30 - rózsafüzér
17.00 - ünnepi koncelebrált szentmise
17.45 - ima és koszorúzás Marczell Mihály emléktáblájánál

A Pázmaneum Társulás szervezte könyvbemutatón Tarics Péter: Tanúságtétel, (i)gazság, végítélet c. könyvét a szerző mutatja be. Az esten köszöntőt mond Karaffa Attila, a Pázmaneum Polgári Társulás ügyvezető elnöke, Dunaszerdahely város alpolgármestere.
A közelmúltban jelent meg Tarics Péter Pro Cultura Hungarica-díjas és Glória Victis ’56-díjas felvidéki magyar újságíró, író, kutató, okl. politikai szakértő, előadóművész 410 oldalas 1956-os könyve (ez a szerző 16. könyve 1992 óta), melynek címe: „TANÚSÉGTÉTEL, (I)GAZSÁG, VÉGÍTÉLET – 1956 cselekvő hitvallása – határon túli magyar hitvallással (is)”. A könyv számos új információt tartalmaz, és hátborzongató titkokat boncolgat 1956 témájában. A szerző saját kutatásai, illetve kordokumentumok és szemtanúk vallomásai alapján dolgozta fel a forradalom politikai előzményeit, a „véres csütörtök” (1956. október 25.) történetét, a megtorlás politikai hátterét, illetve azt, hogy az anyaország határain túl élő magyarok miként reagáltak a történelmi eseményekre, majd részletesen tárgyalja az `56-os magyar emigráció kialakulását.

 A Pázmaneum Polgári Társulás 2005. október 2-án a csallóközi Bakán alakult azzal a céllal, hogy a társulás tagjai az alapvető emberi értékek és a nemzeti identitás megerősítését fogják szolgálni a keresztény erkölcs szellemében. A Társulás tagjai vállalták, hogy az alapvető emberi értékek és a nemzeti identitás megerősítését fogják szolgálni a keresztény erkölcs szellemében, s ennek jegyében immár tizenharmadik éve fejtik ki tevékenységüket a felvidéki magyar katolikusok szolgálatában.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA