A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
A Magyar Kultúra Napja megünneplésére készülnek Dunaszerdahelyen
Külhoni civil szervezetek - 2021. január 8., péntek 09:05

A Pázmaneum Társulás immár 10. alkalommal szervezi meg Dunaszerdahelyen a Himnusz születésnapján a Magyar Kultúra Napja ünnepi gálaestjét. A járványügyi helyzet miatt ezúttal csak online eseményre kerülhet sor.
 
Dunaszerdahelyen hagyományteremtő szándékkal 2011. január 22-én indította el a Pázmaneum Társulás a magyar kultúra napjának megünneplését, amelyhez csatlakozott a Kortárs Magyar Galéria, a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ és Dunaszerdahely önkormányzata. Az első ünnepségekre a Vermes-villában került sor, majd a fokozódó érdeklődés után kicsinynek bizonyult a galéria épülete és a művelődési otthonba került át a rendezvény. Itt is telt házas estek keretében ünnepelték a Himnusz születésnapját a dunaszerdahelyiek. Megtisztelte a rendezvényt többek között Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke; Soltész Miklós államtitkár; Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke is.
 
Az idei fellépők:
Sárközi Pál prímás, Kevická Tünde és tanítványa, Bertók István és Bertók Katalin, a Kodály Zoltán Alapiskola diákjai Simon Anikó felkészítő tanár vezetésével, Füri Adrián, a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének diákja Klőr Levente felkészítő tanár vezetésével, Bokros Bianka, a Magángimnázium diákja, Katona Nikolas az Arany Opus díj nyertese.
A megjelenteket Karaffa Attila, a Pázmaneum Társulás ügyvezető elnöke köszönti. Az ünnepi gálaest a Pázmaneum Társulás hivatalos youtube csatornáján, illetve Facebook oldalán lesz megtekinthető.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA