A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
A honosítás tíz évéről
MÁÉRT - 2021. május 28., péntek 19:48

Nemrég jelent meg az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kiadásában egy szép kötet, amelyben a szerkesztők egyebek mellett a honosításhoz/visszahonosításhoz kapcsolódó régi, a magyar hatóságok által kiadott iratokat mutatnak be, illetve a kedvezményes honosítás tíz évéről számolnak be és nyilatkoznak a folyamat részvevői. A Magyarnak lenni jó! című album bemutatójára Nagyváradon is sor kerül május 31-én, hétfőn 18 órától a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében, az Ezredévi emléktér (str. Libertatii) 40. szám alatt. Jelen lesz Tőkés László püspök, az EMNT elnöke és Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke, valamint a váradi demokráciaközpont több korábbi és jelenlegi munkatársa. A szervező Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács minden érdeklődőt szeretettel vár a rendezvényre, a belépés ingyenes, de a védőmaszk viselése kötelező.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA