A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Régiónkat képviselték a vajdahunyadvárbeli borturisztikai kiállításon
MÁÉRT - 2021. július 9., péntek 10:14

Június 24-én került sor Budapesten, a Vajdahunyadvárban a BorÉRT Borturisztikai Konferencia, Kiállítás és Vásárra, melyen régiónkat, valamint a HMDK Gazdakörét a karancsi Szabó pincészet képviselte.
Az idei volt sorrendben a 3. BorÉRT Borturisztikai Konferencia, Kiállítás és Vásár a Vajdahunyadvárban, a 125. éves Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, mely ismét lehetőséget adott arra, hogy a szakma a borturizmus lehetőségeiről tárgyalhasson, illetve a kiállító borvidékek, pincészetek, turisztikai szolgáltatók kínálatát a látogatók megismerhessék.
A rendezvény szakmai programján a szakemberek megismerkedhettek a 2021-ben várható trendekkel, támogatási lehetőségekkel, a borágazatot érintő, átfogó jogi szabályozás változásaival.
A borturisztikai programok, események iránt érdeklődő nagyközönség részt vehetett egy izgalmas, ízekben, élményekben gazdag, kóstolókkal, vásárlással egybekötött borturisztikai rendezvényen.
Régiónkat, valamint a HMDK Gazdakörét a karancsi Szabó pincészet képviselte.
Szabó Attila lapunknak nyilatkozva elmondta, az esemény, melyen főként magyarországi borászok vettek részt, rendkívül hasznos volt marketingszempontból, és nemcsak saját pincészetüket, hanem a drávaszögi borrégiót is képviselték, népszerűsítették.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA