A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
Ismertek a Széchenyi öröksége c. rajzpályázat díjazottjai
Külhoni civil szervezetek - 2021. december 7., kedd 13:46

2021. november 24-én a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban került sor a Pázmaneum Társulás által meghirdetett rajzpályázat kiértékelésére, amelyet a Széchenyi-emlékév alkalmából hirdetett meg. Sajnos a járványügyi rendelkezések miatt a Regionális Közegészségügyi Hivatal nem engedélyezte az előzetesen bejelentett Széchenyi-emléknap rendezvényeit, ezért azokat nem sikerült megrendezni. A rajzverseny kiértékelése után a kultúrotthon munkatársa Patassy Sándor készítette el azt a videót, amelyen a nyertes pályaművek láthatóak.
A zsúri tagjai voltak: Takács Tímea, a Csaplár Benedek VMK igazgatónője, Sörös Erik, a Pázmaneum ifjúsági tagozatának elnöke és Karaffa Attila a Társulás elnöke.
A nyerteseknek járó oklevelet és díjakat folyamatosan postázni fogja a Társulás. Köszönik a szervezők mindenkinek, akik  bekapcsolódtak a rajzversenybe.
Széchenyi öröksége c. rajzpályázat díjazottjai a következők:

Alsó tagozat: Rehák Hanna, Marcelháza;Sövény Zolna, Hajdújárás – Vajdaság;Pál Rebeka, Muzsla.
Zsűri különdíja: Bagotová Fanni, Muzsla
Elnök különdíja: Ragats Máté, Nagycenk
Felső tagozat:Macko Veronika, Párkány;Houchu Johanna, Bischheim Franciaország;Tanai Kitti, Szombathely.
VMK igazgatójának különdíja: Palkovics Petra, Párkány
Ifjúsági tag. különdíja: Hámori Alex, Komárom
Zsűri különdíja:

Szentes Klára , Sznoper Krisztián, Pécsvárad;
Gáspár Tamara, Pécsvárad;
Horváth Krisztián, Pécsvárad


Középiskola:Tóth Eszter,  Báránd;Nagy Beáta Luca, Győr;Pinke Kitti, Perbete.

1 csatolt kép
Houchu-Johanna Bischheim_Franciaország
Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA