A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
A Tőkés-könyv bemutatója Kolozsváron
MÁÉRT - 2022. augusztus 14., vasárnap 13:08

A koronavírus-világjárvány utáni normalitásba való visszatérés jegyében szervezték meg a 13. Kolozsvári Magyar Napokat az idén. A rendezvény hivatalosan ugyan augusztus 14. és 21. között zajlik, de pénteken már meg is kezdődött bizonyos előrendezvényekkel. Az ünnepélyes nyitógála ma este lesz a Magyar Operában. A részletes programok itt megtalálhatók: https://magyarnapok.ro/2022/program/.
A szervezők által Erdély legjelentősebb kulturális fesztiváljaként hirdetett Kolozsvári Magyar Napok 60 helyszínen 450 programmal várja az érdeklődőket. Ezeket 150 partnerszervezettel közösen szervezték. Immár hagyományosan „fesztivál a fesztiválban” a Szent István-napi Néptánctalálkozó, idén azonban egy másik fesztivált, a Magyar Egyházzenei Fórumot is a magyar napok keretében tartják.
A 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban meglepetéskötet mutattak be, ami az idén 70. életévét betöltött Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke tiszteletére jelent meg. A püspök műveinek egy válogatását, valamint jeles személyiségek őt méltató sorait tartalmazó kötetet a Kolozsvári Magyar Napok keretében is bemutatják, mégpedig augusztus 16-án, kedden 16 órától a Vallásszabadság Házában (Magyar u. 14. sz. / Bd. 21 Decembrie 1989). Az Isten szeretetében, Erdély ölelésében – Tőkés László 70 című kötet bemutatóján jelen lesz és felszólal Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke. A püspök pedig dedikálni fogja a kiadványt, ami a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány támogatásával jelent meg a Méry Ratio kiadásában.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA