A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
A Himnusz születésnapját ünneplik majd Dunaszerdahelyen
Külhoni civil szervezetek - 2023. január 8., vasárnap 08:31

A Pázmaneum Társulás 11 évvel ezelőtt honosította meg a Csallóköz szíveben a Magyar Kultúra Napja rendezvényt. Ezen a napon helybeli óvodások, iskolások, diákok, művészek és közéleti személyek lépnek fel és köszöntik a Himnusz születésnapját.Idén ismét, január 22-én kerül megrendezésre a gálaműsor a közönség előtt a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban, hiszen az előző években a járványhelyzet miatt csak a virtuális térben ünnepelhettek a dunaszerdahelyi magyarok.Köszönjük meg e napon mindazoknak a munkáját, akik munkájukkal a magyar kultúra szolgálatában állnak és önzetlenül dolgoznak annak továbbadásán, megéléseben. Mindenki egy láng, amely összeforr és fellobban ezen a napon, a kiáradó tűzből pedig táplálkozhat fiatal és idős egyaránt. Szüksége is van erre felvidéki magyar közösségünknek. Tiszteljük meg a Himnusz születésnapját, ünnepeljük a magyar kultúrát és erősítsük közösségünket jelenlétünkkel! - fogalmaz Karaffa Attila, a Pázmaneum elnöke, Dunaszerdahely város alpolgármestere az ünnep kapcsán.A 17 órakor kezdődő gálaesten fellépnek a  Komenský utcai óvodások, Patos Lilla a Kodály Zoltán Alapiskola tanulója /felkészítő tanára: Simon Anikó, Hodossy Gyula költő, Dunaszerdahely város díszpolgára, a Vámbéry Ármin Gimnázium diákjai, a Csallóközi Táncegyüttes, Kevický Tünde és Kollár Katalin, valamint a Vámbéry Ármin Alapiskola gyerekkórusa.A január 22-én rendezvényen köszöntőt mond a Pázmaneum Társulás elnöke.


Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA