A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Magyar Baráti Közösség
Rövidesen kezdődik az MBK 2O14-es Itt Ott találkozója a Reménység Tavánál !
Magyar Diaszpóra Tanács - 2014. augusztus 7., csütörtök 19:17

ITT-OTT Találkozó

2014, augusztus 16-23.


Lake Hope State Park, Ohio (Columbus-tól egy órányira délre)


A Magyar Baráti Közösség vezetősége nevében szeretettel látunk minden érdeklődöt a 2014-es ITT-OTT Találkozónkon , melyet 2O14. augusztus 16-23. között tartunk meg, a szokásos helyszínen az Ohio-i állambeli Lake Hope State Park-ban. 

Vezérgondolatunk: „Együtt a Szétszórtságban” ,  és idén ennek keretén belül  Erdélyre  összpontosítjuk a figyelmünket műsorunk túlnyomó részével,  Kárpát-medencei meghívottaink segítségével:

Cseke Péter (Kolozsvár): 1945-ben született Recsenyéden. Kolozsváron él, a filológiai tudományok doktora, egyetemi tanár a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen. Doktorátusvezető, a Hungarológiai tudományok doktori iskolának tagja, többszörös dékán- és dékánhelyettes. Kutatási területe: a romániai magyar irodalom és sajtó története, sajtóelmélet, szociográfia. Az általa alapított Kommunikáció- és Médiakutató Intézet igazgatója.

Gulyás Ferenc (Budapest ): Népzenész, hangszerkészítő és népi hangszeres pop zenész, jelenleg néprajzkutatói és kulturális antropológiai mesteri diplomáján dolgozik. Többszörösen díjazott zenei tevékenységei többnyire az Örökség, a Mente Folk, valamint szóló előadások keretén belül történnek. A népszerű Nox együttes népi hangszeres zenésze.

Sebestyén Aba (Marosvásárhely): Brassói születésű, 1996-ban végezte a színművészeti szakot Marosvásárhelyen, ugyanott 2005-ben a rendezői magiszteri képzésen vett részt, majd doktorált a bukaresti Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Marosvásárhelyen él, színészként, rendezőként dolgozik és tanít a Színházi Egyetemen is.

Tussay Szilárd (Kolozsvár): 1989-ben született Kolozsváron,  a Babes- Bolyai Tudományegyetem  Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karán diplomázott, majd az erdélyi IKE tagja lett. Ebben, majd a European Fellowship of Christian Youth-ban szervezői, koordinátori munkát végez.

Emellett gazdag ifjúsági-és gyermekprogram, muzsika, tánc , közös piknik és egyéb műsorok foglalkoztatják-szórakoztatják majd vendégeinket, és ott lesz velünk dr Bencsik Zita, a New York-i Magyar Főkonzulátus vezető konzulja, aki honosítási- és útlevélügyekben áll majd az érdeklődők segítségére.
Bővebb információ a www.itt-ott.org honlapunkon es Facebook oldalunkon található.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA