A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pro Civis Polgári Társulás
A Pro Civis Polgári Társulás törvényeket tartalmazó kezdőcsomagot küldött ki a novemberi választásokon megválasztott képviselőknek és polgármesternek
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2015. január 8., csütörtök 15:31

A Pro Civis Polgári Társulás új kezdeményezéssel segíti a magyarok lakta települések önkormányzatainak és polgármestereinek a munkáját. A polgári társulás munkatársai nemrég postázták a novemberi önkormányzati választásokon felállt új önkormányzatok és hivatalukba beiktatott polgármesterek részére azt a kétnyelvű alapcsomagot, amely a Pro Civis Füzetek sorozatában már korábban is megjelent, a Községi önkormányzatokról és Az önkormányzatok gazdálkodásáról, valamint a Helyi adókról szóló törvények hatályos változatát tartalmazza – szlovákul és magyarul. Mivel az állam a kisebbségek nyelvén nem tartja szükségesnek és fontosnak ezeknek az alapdokumentumoknak a megjelentetését, az általunk lefordított törvények hiánypótlók. Ezek a törvények a leggyakoribbak, amelyeket a képviselők és polgármesterek munkájuk során használni fognak a következő években. Reméljük, ezzel is könnyebbé tesszük felelősségteljes munkájukat, amit a településük érdekében fognak végezni. A mintegy 3200 példányt tartalmazó 512 postai küldeményt az önkormányzatok a napokban kapták meg.

1 csatolt kép
Pro Civis Füzetek XIV.
Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA