A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 1-5 / 62
Pályázati felhívás egyházi médiareferensi, marketing és kommunikációs munkakör b...

A Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsának Elnöksége pályázatot hirdet az egyházi médiareferensi, marketing és kommunikációs munkakör betöltésére.

A munkakör betöltőjének feladata a Magyar Unitárius Egyház médiatevékenységének megszer...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2017. november 16., csütörtök 18:57
V. Tordai-hasadéki Unitárius Találkozó

2017. szeptember 9-én, szombaton került sor az V. Tordai-hasadéki Unitárius Találkozóra. A Kolozs-Tordai Unitárius Egyházkör által szervezett rendezvényen közel 800 személy vett részt. Az egész napos program céljaként a közösségben megélt vallásosságot, a...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2017. szeptember 15., péntek 08:03
Unitárius nőszövetségi konferencia és közgyűlés Homoródalmáson

Az Unitárus Nők Országos Szövetsége (UNOSZ) szombaton, augusztus 26-án Homoródalmáson tartja 2017. évi Közgyűlését és Konferenciáját.

A helyi unitárius egyházközség templomában reggel 10 órakor kezdődő ünnepi alkalomra az Erdély-szerte, az ...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2017. augusztus 24., csütörtök 10:25
Balázs Ferenc-emlékkonferencia és ünnepi megemlékezés

2017. május 26–27-én „Jövőnek magját hordozom” címmel emlékkonferenciára és ünnepi megemlékezésre kerül sor Balázs Ferenc halálának 80. évfordulóján.

A Magyar Unitárius Egyház, a Mészkői Unitárius Egyházközség, a Kolozsvári Magyar Történe...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2017. május 24., szerda 13:16
Unitárius irodalmi pályázat 2018

A Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsa a 2018-as emlékév alkalmából nyílt pályázatot hirdet szépirodalmi alkotások (vers és próza) létrehozására.
A szépirodalmi alkotások témája: az unitárius egyház múltja és jelene, unitárius személyiségek...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2017. május 24., szerda 13:16
1  2  3  4  5  6  7  8  9