A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
Jótékonysági koncert a kárpátaljai magyarokért
Külhoni civil szervezetek - 2015. október 15., csütörtök 12:03

A Pázmaneum Társulás főszervezésében és a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ társszervezésében 2015. október 29-én (csütörtök) jótékonysági koncertre kerül sor a helyi VMK-ban.


A koncert bevételét a kárpátaljai magyar családok megsegítésére fordítják a szervezők.
Fellépők: Kicsi Hang, Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László, Dunaág Néptáncműhely.
Az est védnöke Berényi József, az MKP elnöke, Nagyszombat megye alelnöke lesz.  Támogatói jegyek vásárolhatók a koncertre, amelynek ára 3,- euró. Nyugdíjasoknak és diákoknak 1,- euró. Támogatói jegyet a VMK pénztárában lehet vásárolni, illetve  a helyszínen.
A helyszínen lehetőség lesz külön adományt is elhelyezni a Pázmaneum Társulás által indított hivatalos gyűjtés kapcsán.


A Pázmaneum Társulás gyűjtést szervezett Kárpátalja megsegítésére és azt tavasszal hirdette meg. A gyűjtés fő célja a nehéz helyzetben lévő családok és az egyedülálló idős emberek megsegítése Kárpátalján.  Az adományokat a Kárpátaljai Katolikus Karitásznak juttatják majd el a szervezők.
A Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma 000-2015-009752 szám alatt engedélyezte a Pázmaneum Társulásnak, hogy országos adománygyűjtést szervezzen a kárpátaljai nehéz sorsú családok megsegítésére.


Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA