A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
A Magyar Kultúra Napja Dunaszerdahelyen
Külhoni civil szervezetek - 2016. január 4., hétfő 06:09

A Pázmaneum Polgári Társulás és a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ társszervezésében 2016. január 22-én ismét megrendezi A Magyar Kultúra Napját a VMK színháztermében este 18 órától. A dunaszerdahelyi előadókon kívül, ezúttal más csallóközi előadóművészek is fellépnek majd a kulturális rendezvényen.

A műsor a következő lesz. Vadkerti Imre, a Kormorán énekesének hazafias énekei után ünnepi köszöntőt mond Karaffa Attila, a Pázmaneum Társulás ügyvezető elnöke, a rendezvény alapítója. A köszöntőt a Külhoni Magyarság-díjjal kitüntetett Dunaág Néptácműhely műsora követi majd.
Kollár Katalin operettslágereket ad elő, majd pedig a Rozmaring énekkar, a dunaszerdahelyi nyugdíjasklub énekkara magyar nótákat énekel. Őket követi a Komenský utcai óvoda ovisainak műsora.
Az ünnepi estet a Kicsi Hang együttes verses-zenés összeállítása zárja majd. A zenekar tagjai
Lantos Borbély Katalin és Menyhárt József. A Kicsi Hang igazából köszönet: Istennek a találkozás kegyelméért, a költőknek az emberi gondolatok, érzések, fájdalmak és örömök megverseléséért, a hallgatóságnak a költemények szeretetéért.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA