A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
Sikeres volt a farnadi ministráns focinap
Külhoni civil szervezetek - 2016. május 15., vasárnap 07:00

2016. május 7-én, a felvidéki Farnadon rendezték meg a hagyományos felvidéki ministráns focinapot, amelyre a felvidéki magyar ministránsok mellett Magyarországról is érkeztek fiatalok. A program 9 órakor kezdődött a farnadi római katolikus plébániatemplomban  szentmisével.  A felvidéki Jópásztor Alapítvány és a Pázmaneum Társulás szervezésében  már  több éve mindig május elején kerül sor a felvidéki magyar ministránsok focitornájára. A focitorna fővédnöke Dr. Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyéspüspök volt, aki értékes ajándékokat küldött a ministránsoknak.
23 csapat, 53 meccs, 115 gólöröm és 220-nál is több izgalomtól csillogó arc. A kicsik kategóriájában Csúz és Fűr csapata vehette át a győzteseknek járó serleget és díjakat. A közepes kategóriában az egyediek állhattak a dobogó élére a nagyoknál pedig Ipolyszakálos csapata mondhatta magát abszolút nyertesnek.
A rendezvényen ott volt a házigazda Sárai Attila lelkiatya mellett több plébános is különböző egyházmegyékből, valamint Farkas Zsolt atya, a Jópásztor Alapítvány elnöke, ThDr. Karaffa János atya a Pázmneum elnöke. A lelkiatyák is beneveztek a tornán és a Vatikán csapata néven játszottak a legnagyobb ministránsok ellen.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA