A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Jogosan sztrájkoltak az egészségügyi alkalmazottak
MÁÉRT - 2016. november 2., szerda 10:29

Nagyobb fizetést és fenntartható bérezési rendszert követelnek az egészségügyben dolgozók. Az azonos végzettséggel rendelkezők egyforma fizetésben kell hogy részesüljenek – mutatott rá László Attila, Kolozs megye szenátorjelöltje, aki szerint jogosak az egészségügyben dolgozók követelései.
„A szociális ellátó rendszer, a munkaügyi minisztérium intézményeinek alkalmazottait, illetve a kórházak technikai személyzetét is megilleti a béremelés, hiszen ők is szerves részét képezik az egészségügyi rendszerünknek. A jelenlegi bérrendszer nem fenntartható, a közelgő költségvetés-tervezet kialakításánál figyelembe kell venni az egészségügyi alkalmazottak érdekeit is. Az eddigi béremelésekkel ellentétben, a bevételi oldalt is támogatni kell annak érdekében, hogy a rendszer fenntartható legyen; az egészségügyi intézményeknek kiutalt alapokban is jelenjenek meg a béremelést biztosító források. Nem szabad figyelmen kívül hagyni az egészségügyi alkalmazottak véleményét, mert ők azok, akik naponta problémákba ütköznek és ugyancsak ők azok, akik ezeknek a problémáknak a megoldását ismerik. Az egészségügy pedig a teljes lakosságot érinti, egyik kulcsfontosságú ágazata a jóléti államnak. Bár a Nemzeti Liberális Párt (PNL) bírálja a követeléseket, és az erre előkészített megoldásokat nem támogatja, ezelőtt 6 hónappal mégis hasonló törvénytervezeteket támogattak az egészségügyi bérezés kapcsán” – mondta a szenátor.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA