A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Palotabozsokon járt a HMDK Gazdaköre
MÁÉRT - 2021. június 11., péntek 21:20

A  által szervezett családi nap elsősorban a kapcsolat erősítésére szolgált a magyarországi és a horvátországi magyar gazdák között.
A HMDK Gazdaköre tavaly tavasszal járt a magyarországi Sombereken, a látogatás szakmai ismeretszerzésen túl kapcsolatteremtésre is alkalmat adott, szervezetünk képviselői megismerkedtek néhány ottani gazdával. A sombereki gazdakör ezúttal családi napot szervezett Palotabozsokon, melyen gazdaszervezetünk vezetői és néhány tagja is képviselte magát.
- A szabadtéri rendezvényen különböző fakultatív programokra került sor, elsősorban gyerekeknek, kipróbálhatták az íjászatot, volt lehetőség horgászásra és sétakocsizásra is. Egy eseménydús napot töltöttünk el Palotabozsokon, a találkozó mindenekelőtt arra szolgált, hogy tovább mélyítsük a kapcsolatot a Somberek és Környéke Gazdakörrel – nyilatkozta lapunknak Péter Valentina, szervezetünk falugazdásza, az egyik résztvevő.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA