A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
Szent Korona Emlékplakettet adományoznak Karaffa Jánosnak
Külhoni civil szervezetek - 2021. július 29., csütörtök 08:54

A Szent Korona Ünnep alkalmából idén is kiosztotásra kerül a Szent Korona Emlékérem. Ipolybalog Községi Hivatala és az ipolybalogi plébániahivatal olyan személyeknek és intézményeknek adományozza az emlékérmet, akik és amelyek tevékenységükkel hozzájárulnak a felvidéki magyarság, illetve az összmagyarság megmaradásához. György Ferenc ipolybalogi plébános értesítette Társulásunkat, hogy a XVII. Szent Korona ünnepségen Szent Korona Emlékérmet adományoznak a nemrégiben elhunyt ThDr. Karaffa Jánosnak, a Pázmaneum Társulás alapító elnökének augusztus 1-jén.
Az ünnepi megnyitó a falu főterén kezdődik 10 órakor, majd 10.30 órakor kerül sor az ünnepi főpapi szentmisére a Kápolna–dombon. A szentmise főcelebránsa ThDr. Mons. Varga Lajos váci segédpüspök. Ünnepi beszédet mond Kun Ferencz a Rákóczi Szövetség elnökségi tagja.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA