A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Erdélyi Magyar Szövetség
Nagyvárad és Debrecen együttműködéséről tárgyaltak
MÁÉRT - 2022. június 15., szerda 19:06

Június 14-én Debrecenben találkozott Florin Birta, Nagyvárad polgármestere és Papp László, a cívisváros polgármestere. Az eseményen jelen volt Zatykó Gyula, Nagyvárad polgármesterének tanácsadója, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke is – közölte ez utóbbi szervezet sajtóirodája.
A találkozó részvevői áttekintették az elmúlt időszakban a két megyei jogú szomszédváros között létrejött együttműködéseket, valamint a jövőben esedékes közös megvalósításokat. Elhangzott: Nagyvárad (Bihar megye, Románia) és Debrecen (Hajdú-Bihar megye, Magyarország) közelsége komoly lehetőségeket kínál a gazdasági és turisztikai együttműködések területén, a határok feletti szoros együttműködés pedig továbbra is táptalaja lehet a két város egyre inkább fejlődő, nagyszerű kapcsolatának.
A találkozót követően Zatykó Gyula hangsúlyozta: a partiumi és a nagyváradi magyarság jövője szempontjából kiemelten fontos, hogy a két város között élő, szerves kapcsolat legyen, ami a gazdaságfejlesztés vagy épp a turisztikai beruházások területén is hasznosulhat. „Az önkormányzati munka elsődleges szerepe, hogy élhető és fejlődő környezetet, biztos jövőt teremtsen a polgárok számára, így nekünk, akik a köz ügyeivel foglalkozunk, kötelességünk mindent megtenni azért, hogy megteremtsük a regionális és határokon átnyúló együttműködések feltételeit. Örömmel nyugtázható, hogy a debreceni és a nagyváradi városvezetés mindenkor nyitott volt a közös munkára és jövőtervezésre, így ez az összefogás egy egyértelmű sikertörténet” – összegezte a találkozó tanulságait Zatykó Gyula.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA