A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Szent Ferenc Alapítvány
Böjte Csaba közleménye
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. július 31., szerda 15:43

Nyílt hetet rendez kászoni és gyimesbükki gyermekvédelmi központjában az Erdély-szerte 72 otthont működtető Dévai Szent Ferenc Alapítvány.
Augusztus 5-11 között nyílt hetet rendezünk a Szent Katalinról elnevezett kászoni otthonunkban, amire bárki benevezhet, szeretettel meghívok minden érdeklődőt. A nyílt héten be lehet kapcsolódni ennek a háznak az életébe, a gyerekek is jelen vannak, a kollégák is: imádkozunk, dolgozunk, beszélgetünk, játszunk a gyerekekkel.  Téli tűzifánk összevágását és kemenceépítést tervezünk.
Augusztus 12-18 között a gyimesbükki Vigasztaló Szentlélekről elnevezett házunkban tartunk nyílt hetet, oda is be lehet jelentkezni: szénakaszálástól takarásig, különböző mezei munkákat végzünk, a felnőttek segítenek fát vágni,  felkészülni a télre.
Augusztus 15-én az ezeréves határon lévő legősibb templomnak, a kontumáci kápolnának, a Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt gyimesi templomnak a búcsúja lesz, ahova meghívtak misézni.
Augusztus 20-án Pécsen rendezik meg a Magyarok Kenyere ünnepét, amelyen az árva gyerekeinknek gyűjtenek lisztet. A székesegyházban fogunk este misézni, megköszönni a jóembereknek a jóságát, a mindennapi betevő falatot Istennek is, embertársainknak is.

Csaba testvér, 2013 július 31

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA