A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pro Cultura Subcarpathica
Ifj. Hidi Endre szobrászművész egyéni kiállítása
Külhoni civil szervezetek - 2013. szeptember 11., szerda 09:20

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet ifj. Hidi Endre szobrászművész alkotásaiból szervez tárlatot 2013. szeptember 19-én a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. A kiállítást Matl Péter szobrászművész nyitja meg 15.00 órai (Közép-európai idő szerint) kezdettel.
A fiatal művész édesapja, id. Hidi Endre keramikus nyomdokait követve az Ungvári Erdélyi Béla Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola kerámia szakát végezte, majd a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrászat szakán tanult. Több kárpátaljai és magyarországi kiállításon, művésztelepen vett részt eddig. Tagja a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának, s az ArtTisza Művészeti Egyesület egyik alapítója. 2010-ben Samu Géza díjjal tüntették ki. Nyújtózkodó című köztéri szobra Nagyatádon, míg a Paprikafűző asszony című alkotása szülőfalujában, Nagydobronyban található.
A most bemutatásra kerülő alkotások 2013. október 3-ig megtekinthetőek lesznek a beregszászi főiskola Gross Arnold kiállítótermében.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA