A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 66-70 / 74
Hivatalosan is megkezdődtek Kolozsvár magyar napjai

A hétfőn, augusztus 19-én megtartott nyitógálával hivatalosan is kezdetét vette a Kolozsvári Magyar Napok negyedik kiadása. Az eseményre nagyon sokan kíváncsiak voltak, zsúfolásig megtelt a Magyar Opera nagyterme.
Gergely Balázs, a Kolozsvári Magyar...

Kincses Kolozsvár Egyesület
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. augusztus 20., kedd 11:48
Nulladik napi programok a 4. Kolozsvári Magyar Napokon

Bár hivatalosan csak hétfőn startolnak a 4. Kolozsvári Magyar Napok, már vasárnap, 2013. augusztus 18-án kulturális programok egész sorával várják az érdeklődőket a kincses városban.
A fesztiválos zsargonban nulladik napként ismert programindító es...

Kincses Kolozsvár Egyesület
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. augusztus 15., csütörtök 14:28
A KMN a Kárpát-medence fontos rendezvényévé nőtte ki magát

Közel 60 különböző helyszínen, összesen 390 programponttal várják a határon innen és túlról érkező vendégeket a negyedik alkalommal sorra kerülő Kolozsvári Magyar Napokra. A Kárpát-medence egyik fontos rendezvényévé vált hét napos programsorozat fénypontj...

Kincses Kolozsvár Egyesület
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. augusztus 12., hétfő 18:23
Bethlen Gábor, nagy fejedelmünk megválasztásának 4oo. évfordulójára bontsuk ki a...

Sokan kérdezgetik, hogy mit kellene tegyünk ma, ebben a indulatoktól túlhevített, felbolydult világban népünk, egyházunk, a világ megmaradásáért?

Bethlen Gábor zászlaját szeretném a gyermekeinkkel magasba emelni, és nem csak azért, mert az idén ü...

Szent Ferenc Alapítvány
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. augusztus 12., hétfő 01:14
Új EME kiadvány: Régi erdélyi szilvák

Megjelent Nagy-Tóth Ferenc Régi erdélyi szilvák című kötete az EME kiadójának gondozásában.

Ismertető: A múlt értékeit a jövő számára átmentő, a régi erdélyi gyümölcsöket a teljesség igényével bemutató könyvsorozat har...

Erdélyi Múzeum-Egyesület
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. augusztus 6., kedd 14:18
7  8  9  10  11  12  13  14  15