A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 71-74 / 74
MEZŐSÉGI MAGYARISKOLA

Az erdélyi Mezőség magyarsága a történelem során sokat szenvedett, viszont jelentős kulturális és történeti értékekkel járult hozzá a magyar nemzeti örökséghez. Ennek ellenére az itt élő magyar közösség nagyon keveset kapott vissza.
Ezt a mulasztás...

Téka Alapítvány
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. augusztus 5., hétfő 11:08
Ghymes koncert Kassán

Európa Kulturális Fővárosában, Kassán, az Amfiteátrumban, augusztus 10-én 19 órakor ad koncertet a Ghymes együttes majd a Honvéd Táncszínházzal közösen viszi színpadra a Benyovszky Móric kalandos életéről szóló táncjátékot.


A Magyarország...

Divadlo Thália Színház
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. augusztus 1., csütörtök 11:17
Böjte Csaba közleménye

Nyílt hetet rendez kászoni és gyimesbükki gyermekvédelmi központjában az Erdély-szerte 72 otthont működtető Dévai Szent Ferenc Alapítvány.
Augusztus 5-11 között nyílt hetet rendezünk a Szent Katalinról elnevezett kászoni otthonunkban, amire bárki ...

Szent Ferenc Alapítvány
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. július 31., szerda 15:43
Táborok a Felvidéken

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség életében most fejeződött be az év egyik legfontosabb időszaka, a nyári vezetőképző táborok ideje. Három táborban készültek fel fiatalok és fiatal felnőttek a cserkészközösségek vezetésére július 15-25. között. Mintegy...

Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2013. július 31., szerda 15:39
7  8  9  10  11  12  13  14  15