A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Átadják az idei Tőkés-díjat

Az 1989 őszén Kisvárdán megalapított Tőkés László Alapítvány díját szeptember 17-én ünnepélyes keretek között adják át, immár 23. alkalommal, a kisvárdai főtéri református templomban. Az alapítvány azokat a kiemelkedő személyiségeket díjazza a kuratórium ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. szeptember 14., csütörtök 13:48
Biró Rozália: nyilatkozatban tiltakozik a képviselőház külügyi bizottsága az ukr...

„Minden Európában élő kisebbségnek joga van ahhoz, hogy anyanyelvén tanulhasson, és ettől a jogától nem lehet megfosztani nemzeti közösségeinket, még Ukrajnában sem, hiszen ez alapvető emberi jog. Éppen ezért a képviselőház külügyi bizottságának elnökekén...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. szeptember 14., csütörtök 10:57
A hétvégi kolozsvári magyarellenes támadásról levélben tájékoztatta a belügymini...

A hatályos nemzeti és nemzetközi szabályozások tükrében súlyosnak tartjuk, hogy 2017 Romániájában zárt sportrendezvényen magyar emberekre támadnak, hogy a csendőrség csak azt követően indított vizsgálatot az ügyben, hogy egy helyi sajtóorgánum beszámolt a...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. szeptember 14., csütörtök 10:55
Diákcsere-program a két Szentlászló között

Több éve tart a szlavóniai és a magyarországi Szentlászló kapcsolata. A két település képviselői rendszeresen részt vesznek egymás rendezvényein. Az együttműködés már a gyerekek között is kialakult.
 
Az Ernestinovói járás magyar kisebbségi ön...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. szeptember 13., szerda 14:06
Támogatás a magyar kisdiákoknak

A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat idén is megvásárolta a kórógyi általános iskola első osztályba iratkozó kisdiákjainak a szükséges tankönyvcsomagot. A 2017-18-as tanévben öten iratkoztak a szlavóniai magyar település iskolájába.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. szeptember 13., szerda 14:06
371  372  373  374  375  376  377  378  379