A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 86-90 / 151
A Magyar Kultúra Napja Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Polgári Társulás és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ társszervezésében 2017. január 22-én ismét megrendezi A Magyar Kultúra Napját a VMK színháztermében.

Fellépők:
Novus Ortus Diákszínpad
A Széchenyi utcai Ó...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. január 19., csütörtök 06:26
A Magyar Kultúra Napja Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Polgári Társulás és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ társszervezésében 2017. január 22-én ismét megrendezi A Magyar Kultúra Napját a VMK színháztermében.

Fellépők:
Csallóközi táncegyüttes
A Széchenyi utcai Ó...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. január 4., szerda 22:09
Esterházy-emlékévet hirdetett a Pázmaneum Társulás

A Pázmaneum Társulás 2017-ben Esterházy-emlékévet hirdet a mártírgróf halálának 60. évfordulójára és felhívással fordul az egyházi és civil szervezetek, ifjúsági mozgalmak, politikai pártok képviselőihez, tagjaihoz, hogy csatlakozzanak a kezdeményezésh...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. január 4., szerda 14:32
Válasz Basescu volt román elnöknek

Válasz Traian Băsescu volt román államfő nem hivatalos, de általános felháborodást kiváltó durva, a  Facebook-oldalán pénteken  közzé tett kijelentésére

Toronto, 2016. december 5.

Tisztelt Băsescu Úr!

Engedje meg, hogy e...

Kanadai Magyarok Országos Szövetsége
Külhoni civil szervezetek - 2016. december 14., szerda 06:32
Sound in the Silence, avagy történelemoktatás másképp

A háborúval és a pusztítással szembeni ellenállás lesz az immáron negyedik állomásához érkező Sound in the Silence idei témája. A történelem, a művészet és az oktatás határmezsgyéjén létrejövő nemzetközi projekt arra buzdítja a különböző nemzetekhez tarto...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2016. szeptember 23., péntek 10:57
14  15  16  17  18  19  20  21  22