A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 1-5 / 152
Csütörtökön kezdődnek a 15. Hungarikum Napok Nagyszebenben

A 15. Hungarikum Napokra több szomszédos ország magyar lakta vidékéről érkeznek vendégek Nagyszebenbe július 4-7. között. Kulturális műsorokat hoz Veszprém Város Vegyeskórusa, a Bokortanyák Lakosságáért Egyesület Nyíregyházáról, a Dobronaki Nótázók Muravi...

Híd - Szebeni Magyarok Egyesülete
Külhoni civil szervezetek - 2024. július 4., csütörtök 08:18
Rendszerváltók – Közéleti fórum Németh Zsolttal

A Pázmaneum polgári társulás 2024. február 23-án rendhagyó történelemóra keretében emlékezik meg a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjáról a Közös Igazgatású Szakközépiskola – Szabó Gyula 21 dunaszerdahelyi oktatási intézményben délelőtt 9:30 órától, il...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2024. február 18., vasárnap 11:14
Ünnepi gálaestet tartanak a Magyar Kultúra Napján Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Polgári Társulás szervezésében a Magyar Himnusz születésnapján, január 22-én hagyományosan ünnepi gálaestet rendeznek a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében január 22-én.

Ünnepi műsorral készülnek a dunaszerdah...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2024. január 12., péntek 09:08
Erdély szépségeit fedeztük fel újra Benedekffy Katalinnal

Hét helyszínen találkozhatott a Dél-erdélyi magyar közösség Benedekffy Katalin művésznővel november 10. és 16. között. Az események alkalmával a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett-, Príma díjas-, MMA ösztöndíjas művésznő az Egy csipetnyi Erdély című...

Híd - Szebeni Magyarok Egyesülete
Külhoni civil szervezetek - 2023. november 17., péntek 17:23
Színes kulturális porgramok várják az érdeklődőket nagyszebeni Ars Hungarica mag...

Számos érdeklődőt vonzott a 18. Ars Hungarica magyar kulturális fesztivál első hét napja Nagyszebenben. A második hétvége, azaz a fesztivál utolsó három napja is szórakoztató és minőségi kulturális programokat ígér. 

Pénteken a Gyulai Várszínház ...

Híd - Szebeni Magyarok Egyesülete
Külhoni civil szervezetek - 2023. november 17., péntek 11:28
1  2  3  4  5  6  7  8  9