A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 41-45 / 151
Imakilenced az üldözött magyarokért

2012-ben az Országgyűlés április 12-ét, a magyar lakosság Felvidékről való kitelepítésének kezdőnapját a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapjává nyilvánította. A mai naptól kezdve egyházközségeinkben 9 vasárnapon keresztül Imakilenced keretében ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2020. április 12., vasárnap 22:45
Megjelent Karaffa Attila: Felvidéki szemmel c. könyve

Megjelent Karaffa Attila: Felvidéki szemmel c. könyve a Pázmaneum Társulás kiadásában.

Az alábbiakban Rajkovics Péter író, a Perfects Rt. igazgatójának ajánlását olvashatják:
Felvidéki szemmel immáron negyven éve
A kedves Olvasó Karaffa ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2020. március 21., szombat 18:15
A kommunizmus áldozataira emlékeznek Dunaszerdahelyen február 25-én

Rendhagyó történelemórát szervez február 25-én a Pázmaneum Társulás és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján a művelődési otthonban 10 órától.
Köszöntőt mond a város nevében Dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahe...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2020. február 14., péntek 09:46
Katolikus magyarság – szétszabdalva a Felvidéken

A Katolikus Egyház szlovákiai képviselői Jozef Tomko bíboros vezényletével 12 évvel ezelőtt, 2008. február 14-én hirdették ki a római katolikus egyházmegyék átszervezését, valamint két új egyházmegye megalakítását.
Az átszervezési terv kidolgozásá...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2020. február 12., szerda 07:09
Dunaszerdahelyen is megünneplik a Magyar Kultúra Napját

Dunaszerdahelyen hagyományteremtő szándékkal 2011. január 22-én indította el a Pázmaneum Társulás a Magyar Kultúra Napjának megünneplését, amelyhez később csatlakozott a Kortárs Magyar Galéria, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ és Dunaszerdah...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2020. január 20., hétfő 00:03
5  6  7  8  9  10  11  12  13