A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 56-60 / 151
Csáky Csongor ünnepi beszéde a Magyar Kultúra Napján

A Magyar Kultúra Napja ünnepi szónoka Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke volt. Beszédét teljes terjedelemben közöljük.

Tisztelt Polgármester Úr! Alpolgármester Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
A magyar kultúra napja alkalmából a Csall...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2019. január 25., péntek 09:21
Karaffa Attila ünnepi gondolatai a Magyar Kultúra Napján

Dunaszerdahelyen a Magyar Kultúra Napján Karaffa Attila alpolgármester mondta el gondolatait a rendezvény elején.
Születésnapot ünneplünk. Az egyik legszebb nemzeti imánkat, a Himnusz születésnapját. A Pázmaneum Társulás 2011-től szervezi meg min...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2019. január 25., péntek 09:21
A Magyar Kultúra Napját ünnepelték Dunaszerdahelyen

Idén is népes közönség előtt zajlott január 22-én a Magyar Kultúra Napja ünnepsége a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.
A rendezvény elején Rajkovics Haizok Melinda, az est műsorvezetője Sajó Sándor A magyar nyelv című költeménnyel indíto...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2019. január 25., péntek 09:20
Magyar Kultúra Napja január 22-én Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Polgári Társulás és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ társszervezésében ugyanis 2019. január 22-én este hat órától ismét megrendezik a Magyar Kultúra Napját a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében. Ünnepi besz...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2019. január 21., hétfő 13:41
Megjelent a Regnum Marianum Kalendárium

A hagyományokhoz híven a dunaszerdahelyi székhelyű Pázmaneum Társulás ismét kalendáriumot készített a következő naptári évre Regnum Marianum névvel.
A kalendáriumban a hagyományos egyházi ünnepekkel ellátott naptár mellett megtalálhatóak a magyaro...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2019. január 3., csütörtök 14:25
8  9  10  11  12  13  14  15  16