A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 66-70 / 143
Hálaadás a 12 évért

A dunaszerdahelyi Szent György plébániatemplomban hálaadó szentmise keretén belül emlékeztek meg a Pázmaneum Társulás alapításáról október 2-án, a Szent Őrangyalok ünnepén.
A Pázmaneum Polgári Társulás 2005. október 2-án a csallóközi Bakán alakult...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. október 3., kedd 02:59
In Between? - Elbeszélt történetek nyomában Európa határvidékein

A határvidékeken különösen éles fénytörésben mutatkozik meg a XX. századi Európa sorsa. Hogyan fonódik össze a lokális történelem az európaival a magyar-román határvidéken? Ezt a kérdést fogja vizsgálni az az egyetemistákból álló nemzetközi csoport, amely...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2017. szeptember 11., hétfő 17:04
Emlékezz! Augusztus 23. - A Totalitárius Diktatúrák Áldozatainak Európai Emlékna...

Verőfényes augusztusi délután. Egy idős férfi, miközben játékba merülő dédunokáját figyeli a parkban, 1939 nyarára emlékezik… Így kezdődik az a 30 másodperces, oktatási célú film, amelyet az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata készített a Totalitár...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2017. augusztus 21., hétfő 18:23
Felhívás az "In Between?" projektben való részvételre

Tart a jelentkezés az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózatának "In Between?" elnevezésű projektjére. Az "In Between?" arra kívánja ösztönözni az európai fiatalok nemzedékét, hogy az egykori szemtanúkkal való párbeszéd útján fedezzék fel a XX. század ...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2017. július 6., csütörtök 11:35
Dunaszerdahely városa is csatlakozott az Esterházy-emlékévhez

A Pázmaneum Társulás által meghirdetett Esterházy-emlékévhez az egész év folyamán lehetőség van csatlakozásra. Dunaszerdahely városának önkormányzata 2017. június 27-én csatlakozott az emlékévhez.
A Pázmaneum Társulás ügyvezető elnöke, Karaffa Atti...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. június 29., csütörtök 13:30
10  11  12  13  14  15  16  17  18