A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 46-50 / 151
Esterházy Jánosra emlékeztek tisztelői Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Társulás november 25-én szervezte meg az Esterházy jános emléknapot Dunaszerdahelyen, amelynek keretén belül faültetéssel, koszorúzással, szentmisével és filmvetítéssel emlékeztek a felvidéki mártírpolitikusra.
Faültetéssel kezdődött az ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2019. november 27., szerda 14:47
Faültetés Esterházy János tiszteletére

A Pázmaneum Polgári Társulás is csatlakozik Dunaszerdahely város önkormányzata által indított „Ültess fát a jövőért!” elnevezésű faültetési programhoz. Ennek keretén belül 2019. november 25-én (hétfő), az Esterházy János Emléknap keretén belül, 16 órak...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2019. november 19., kedd 11:30
Megjelent a 2020-as Regnum Marianum Kalendárium

A Pázmaneum Társulás tizenegy évvel ezelőtti megalakulása óta minden évben kalendáriumot jelentet meg, s ezúttal is egyházi és világi szerzők írásai olvashatók benne. A kiadvány hagyományosan verseket, imákat és híres magyarok gondolatait is közli. A n...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2019. november 18., hétfő 21:57
Élet és halál között. Embermentő történetek a Holokauszt idejéből

Mi volt a német megsemmisítő gépezet elől bujkáló zsidók és a nekik olykor az életük kockáztatásával is segítséget nyújtók napi tapasztalata? A Holokauszt Emlékközpontban, 2019. november 6-án nyíló nemzetközi kiállítás tablóin személyes történetek elevene...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2019. november 5., kedd 12:39
Esterházy János emléknap Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Társulás szervezésében kerül sor 2019. november 25-én (hétfőn), az Esterházy János emléknapra, köztük az Út a végtelenbe – Isten szolgája, Esterházy János c. film bemutatására.
Az emléknap programja a következő:
16:45 Koszorúzás a Fő ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2019. október 31., csütörtök 08:41
6  7  8  9  10  11  12  13  14