A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 26-30 / 152
Városunk – Kiállítás a sétányon

A Pázmaneum Társulás szervezésében kerül sor július 29-től arra az utcai fényképkiállítására, amelyen 30 nagy formátumú fénykép lesz látható a régi és a mostani Dunaszerdahelyről.
Az alkotások Nagy Gyula dunaszerdahelyi fényképész és Karaffa Attila ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2021. július 29., csütörtök 08:54
Szenvedélyesen szerette magyar nemzetét és Egyházát – Végső búcsút vettek Karaff...

Karaffa János 1973. március 11-én született Dunaszerdahelyen keresztény katolikus munkáscsaládban nőtt fel. Kiskora óta ministrált. Alapfokú tanulmányait Dunaszerdahelyen, a középfokút a Duna utcai magyar tannyelvű gimnáziumban folytatta. Előbb a pozso...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2021. július 9., péntek 10:14
Választ küldött Ferenc pápa a felvidéki magyar katolikusoknak s áldását adta rán...

Tavaly, a XXXI. Komáromi Imanap s az év folyamán megrendezett Imakilencedek kapcsán a Pázmaneum Társulás az elmúlt évekhez hasonlóan ismét Üdvözlő Nyilatkozatot fogalmazott meg Ferenc pápának, kérve áldását a felvidéki magyar katolikusokra és magyar fő...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2021. május 18., kedd 09:05
A Felvidékről kitelepített magyarokra emláékeztünk

A Pázmaneum Társulás a járványügyi előírások miatt idén rendhagyó módon emlékezett meg a felvidékről kitelepített magyarok emléknapjáról, április tizenkettedikéről a Magyar Megmaradásért polgári társulás általa emelet dunaszerdahelyi emlékműnél.
Kar...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2021. április 15., csütörtök 21:28
Széchenyi öröksége címmel rajzpályázat indul

A Pázmaneum Társulás csatlakozva a Gróf Széchenyi Család Alapítvány által meghirdetett emlékévhez rajzpályázatot hirdet alapiskolás és középiskolás diákok részére „Széchenyi öröksége” címmel. A rajzpályázat védnöke Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnöks...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2021. február 17., szerda 11:30
2  3  4  5  6  7  8  9  10