A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 21-25 / 151
A kommunizmus üldözötteiről emlékeznek meg Dunaszerdahelyen

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján a Pázmaneum Társulás rendhagyó történelemórát tart a Neratovicei téri Magán Szakközépiskolában február 25-én 10 órai kezdettel az iskola diákjainak.
Előadást hallhatnak majd a kommunizmus káros eszméjéről, az ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2022. február 24., csütörtök 12:20
Ismertek a Széchenyi öröksége c. rajzpályázat díjazottjai

2021. november 24-én a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban került sor a Pázmaneum Társulás által meghirdetett rajzpályázat kiértékelésére, amelyet a Széchenyi-emlékév alkalmából hirdetett meg. Sajnos a járványügyi rendelkezések...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2021. december 7., kedd 13:46
Tisztújító közgyűlést tartott a Pázmaneum Társulás

Dunaszerdahelyen tartotta tisztújító közgyűlését a Pázmaneum Társulás, miután az alapítóelnök ThDr. Karaffa János lelkiatya ez év júniusában visszaadta lelkét a Teremtőjének.

Az immár tizenhat éve alapított polgári társulás közgyűlésén egyházi...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2021. október 28., csütörtök 13:20
Szent Korona Emlékplakettet adományoznak Karaffa Jánosnak

A Szent Korona Ünnep alkalmából idén is kiosztotásra kerül a Szent Korona Emlékérem. Ipolybalog Községi Hivatala és az ipolybalogi plébániahivatal olyan személyeknek és intézményeknek adományozza az emlékérmet, akik és amelyek tevékenységükkel hozzájár...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2021. július 29., csütörtök 08:54
Városunk – Kiállítás a sétányon

A Pázmaneum Társulás szervezésében kerül sor július 29-től arra az utcai fényképkiállítására, amelyen 30 nagy formátumú fénykép lesz látható a régi és a mostani Dunaszerdahelyről.
Az alkotások Nagy Gyula dunaszerdahelyi fényképész és Karaffa Attila ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2021. július 29., csütörtök 08:54
1  2  3  4  5  6  7  8  9