A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 36-40 / 128
Magyar Kultúra Napja január 22-én Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Polgári Társulás és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ társszervezésében ugyanis 2019. január 22-én este hat órától ismét megrendezik a Magyar Kultúra Napját a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében. Ünnepi besz...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2019. január 21., hétfő 13:41
Megjelent a Regnum Marianum Kalendárium

A hagyományokhoz híven a dunaszerdahelyi székhelyű Pázmaneum Társulás ismét kalendáriumot készített a következő naptári évre Regnum Marianum névvel.
A kalendáriumban a hagyományos egyházi ünnepekkel ellátott naptár mellett megtalálhatóak a magyaro...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2019. január 3., csütörtök 14:25
Hálaadás Magyarok Nagyasszonya ünnepén

A Magyarok Nagyasszonya ünnepén, október 8-án tartottak a dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony- és Szent György plébániatemplomban a Pázmaneum Társulás megalakulásának 13. évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét.
A szentmise elején Mons. Szakál Lás...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2018. október 9., kedd 15:13
Felhívás engesztelő szentmise végzésére

Marek Jedraszwski krakkói érsek, az Esterházy János temetésének első évfordulós megemlékezése alkalmából a következőt írta a résztvevőkhöz címzett levelében: “Esterházy Jánosnak a gondviselés működésére oly nyitott tanúságtétele minden kétséget kizárva...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2018. október 6., szombat 22:43
Megalakulásának 13. évfordulóját ünnepli a Pázmaneum Társulás

A Pázmaneum Polgári Társulás 2005. október 2-án a csallóközi Bakán alakult azzal a céllal, hogy a társulás tagjai az alapvető emberi értékek és a nemzeti identitás megerősítését fogják szolgálni a keresztény erkölcs szellemében. A Társulás tagjai ennek je...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2018. október 2., kedd 12:29
4  5  6  7  8  9  10  11  12