A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 51-55 / 134
Magyar főpásztorért imádkozunk Komáromban

A Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében, Jópásztor vasárnapján, április 22-én kerül sor a XXIX. Komáromi Imanapra a Szent András Bazilikában.
Az Imanapon magyar főpásztorért valamint ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2018. április 22., vasárnap 05:03
"A Nagy Háború után. Európa kihívások előtt" - Tudományos konferencia Bukarestbe...

Megkezdődött a regisztráció a VII. Európa Emlékezete Szimpóziumra, amely évente kerül megrendezésre az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata szervezésében. Az eseményen minden évben a 20. század történelmével foglalkozó szervezetek és intézmények töb...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2018. március 14., szerda 10:30
A Himnusz születésnapját ünneplik Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Polgári Társulás tisztelettel meghívja a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségére, 2018. január 21-ére, a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központba. A Magyar Kultúra Napja ünnepségen dr. Kövér László, a Magyar...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2018. január 15., hétfő 21:51
A Magyar Kultúra Napja ünnepi programja 2018-ban

A Pázmaneum Polgári Társulás 2018-ban is megrendezi a Magyar Kultúra Napja alkalmából ünnepi rendezvényét, 2018. január 21-én, a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.
Program:
Petőcz Balázs, a Dunaszerdahelyi Mentálisa...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. december 31., vasárnap 14:00
Esterházy János megemlékezés Dunaszerdahelyen

A Pázmaneum Polgári Társulás szervezésében kerül sor a felvidéki magyar hitvallók tiszteletére tartott megemlékezésre, Dunaszerdahelyen 2017. december 7-én. A dunaszerdahelyi Esterházy János megemlékezést megtiszteli és azon felszólal Dr. Szilágyi Pét...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. december 5., kedd 21:46
7  8  9  10  11  12  13  14  15