A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 81-85 / 151
A Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja Dunaszerdahelyen

A Magyar Megmaradásért Polgári Társulás és a Pázmaneum Társulás megemlékezést szervez a Felvidékről kitelepítettek emléknapján, 2017. április 12-én, a Városi Sport- és Szabadidőközpontban található Kitelepítettek emlékművénél 17:30 órakor.
A meg...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. március 20., hétfő 13:59
Számos program kerül megrendezésre az Esterházy-emlékévben

A Pázmaneum Társulás 2016 decemberében hirdette meg a 2017-es esztendőre az Esterházy-emlékévet, Esterházy János halálának 60. évfordulója alkalmából. A felhíváshoz több szervezet csatlakozott a Kárpát-medencéből.
Február 9-én Alsóbodokon tanácsko...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. február 13., hétfő 10:23
A „Mementó” című animációs filmmel emlékeznek a Holokauszt áldozataira

2017. január 27-én, az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának évfordulóján több televízió-csatornán, valamint budapesti és vidéki moziban is látható lesz Szilágyi Varga Zoltán grafikusművész 36 másodperces rövidfilmje, a „Mementó”, amel...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2017. január 26., csütörtök 12:08
Gyertyagyújtás a veronai buszbaleset áldozataiért

A Pázmaneum Társulás 2017. január 23-án, Magyarország nemzeti gyásznapján 16:30 órakor csendes gyertyagyújtást szervez a Szent György római katolikus templom keresztjénél.
Várjuk mindazokat, akik egy szál gyertya meggyújtásával szeretnék kifejezn...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. január 23., hétfő 11:42
Ünnepi est a Himnusz születésnapján Dunaszerdahelyen

Ünnepi est a Himnusz születésnapján Dunaszerdahelyen
A Pázmaneum Társulás Dunaszerdahelyen hagyományteremtő szándékkal 2011. január 22-én indította el a Magyar kultúra napjának megünneplését, amelyhez a későbbiekben csatlakozott a Kortárs...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2017. január 23., hétfő 11:02
13  14  15  16  17  18  19  20  21