A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 41-45 / 62
Több mint ezer zarándok Déva várában

A Magyar Unitárius Egyház és annak ifjúsági szervezete, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) 2013. november 9-én közösen szervezte meg a Dávid Ferenc emlékzarándoklat tizenhatodik kiírását.
Különböző erdélyi és magyarországi településekr...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2013. november 10., vasárnap 15:21
Királyhágómellék: a Harangszó novemberi második számából

Az anyanyelvi iskolaválasztásról indul sorozat a lap címoldalán. Vetési László számos, a szórványban megtapasztalt életpéldával illusztrálja írását. A Harangszó vezércikkét ezúttal Veres Piroska jegyzi, írásának címe: A vendég.
       A második old...

Királyhágómelléki Református Egyházkerület
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2013. november 6., szerda 11:45
Királyhágómelléki lapelőzetes: a Harangszó novemberi első számából

Az öregség szépségéről, értékéről, veszteségeiről és méltóságáról ír címoldalas írásában Eszenyeiné Széles Mária. A lap vezércikkét ezúttal Csűry István püspök jegyzi, írásának címe: Kicsoda vagyok én? A Szegletkő-oldalon A Lélek csendje és a Hiszem és va...

Királyhágómelléki Református Egyházkerület
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2013. október 28., hétfő 16:13
XVI. Dávid Ferenc emlékzarándoklat

A Magyar Unitárius Egyház Főhatósági Hivatala és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) 2013. november 9-én (szombat) 14 órai kezdettel szervezi meg a XVI. Dávid Ferenc emlékzarándoklatot, amelyre mindenkit szeretettel várnak Dévára a szervezők....

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2013. október 28., hétfő 13:50
Királyhágómelléki lapszemle: reformációi Harangszó

Az ünnepi lapszám címoldalán Lovász István írása olvasható, Reformáció – Isten ajándéka címen. Szintén az ünnephez kapcsolódik Szakács Zoltán vezércikke: Reformátusnak lenni címen, valamint a népszerű Mozaik rovat írásai is.
    Az ifjúsági rovatban ...

Királyhágómelléki Református Egyházkerület
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2013. október 9., szerda 13:18
5  6  7  8  9  10  11  12  13