A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 46-50 / 62
Királyhágómelléki lapajánló

A Harangszó címoldalán Arad mártírjaira emlékeztet Csohány János egyháztörténész írása (Arad, a magyar golgota). A témához kapcsolódik Herdeán Gyöngyi vezércikke is, melynek címe: A szabadság iránti vágy.
    Egész oldalon jelentkezik a lap ifjúsági ...

Királyhágómelléki Református Egyházkerület
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2013. szeptember 30., hétfő 14:29
A királyhágómelléki diakóniai alapítványok éves konferenciája

2013. szeptember közepén a Királyhágómelléki Református Egyházkerület kebelében működő Lámpás Alapítvány szervezésében sor került az Egyházkerület területén működő diakóniai tevékenységet végző alapítványok éves konferenciájára.
E konferenciának külf...

Királyhágómelléki Református Egyházkerület
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2013. szeptember 23., hétfő 10:35
Skót egyházi küldöttség látogatása a Királyhágómelléken

2013. szeptember 18-án a Skót Egyház – Church of Scotland – magas rangú küldöttsége tett látogatást a Királyhágómelléki Református Egyházkerületben. A delegációt református testvéregyházunk elöljárója, Lorna Hood moderátor-asszony vezette. A testvéri kapc...

Királyhágómelléki Református Egyházkerület
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2013. szeptember 20., péntek 13:32
Egyházközi nyilatkozat a verespataki bányaprojekttel kapcsolatban

Erdélyi magyar történelmi egyházaink határozottan ellenzik a „Rosia Montană Gold Corporation” verespataki bányaprojektjét és Románia kormányának célirányos törvénytervezetét, amely az alkotmány és a hatályos jogszabályok ellenében lehetővé tenné ennek meg...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2013. szeptember 17., kedd 10:21
Református tanévkezdés

Az idei siralmas érettségi eredmények újfent bebizonyították, hogy hátrányosan érinti a kisebbségi tanulókat az államnyelv oktatása – hangoztatta Csűry István püspök a Királyhágómelléki Egyházkerület tanévnyitó sajtótájékoztatóján, a nagyváradi Lorántffy ...

Királyhágómelléki Református Egyházkerület
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2013. szeptember 14., szombat 15:13
5  6  7  8  9  10  11  12  13