A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 61-62 / 62
Ezt nem lehet kihagyni!

Egy jó ideje kezdetét vette a kikapcsolódás, lazítás és feltöltődés időszaka, a régen várt nagyvakáció. Idén, a kitűzött nyári elfoglaltságaitok mellett egy sokat ígérő találkozáson vehettek részt, az első erdélyi lutheránus ifjúsági találkozón. A Szélróz...

Romániai Evangélikus Lutheránus Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2013. július 31., szerda 15:32
Színjátszó találkozó kezdődik Torockón

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) – mely az erdélyi unitárius ifjúság és más felekezetű, szabadelvűen vallásos fiatalok szervezete – szervezésében a hétvégén kerül sor a XVII. ODFIE Színjátszó találkozóra a Fehér megyei Torockón.
A sz...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2013. július 31., szerda 15:28
5  6  7  8  9  10  11  12  13