A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 111-115 / 151
Tíz évért ad hálát a Pázmaneum

Tizedik születésnapját ünnepli idén a Pázmaneum Polgári Társulás. 2005. október 2-án a csallóközi Baka plébániáján gyűltek össze azok a lelkiatyák és világi személyek, akik úgy határoztak, hogy polgári társulást hívnak életre a felvidéki magyar katolik...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. december 8., kedd 01:55
Magyarul is olvashatók az adventi gondolatok

A Szlovák Püspöki Konferencia kezdeményezéseként immár harmadik alkalommal kaphatnak az érdeklődők adventben és karácsony ünnepén naponta egy-egy gondolatot villámpostaládájukba szlovák nyelven. Az idézetek azonban – az elmúlt évekhez hasonlóan – magya...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. november 30., hétfő 07:28
Megjelent Pintér Zoltán: „Fohászok, gondolatok, köszöntők” c. könyve

Pintér Zoltán lelkiatya rímekkel gazdagított imádságait, fohászait, Istenkereső, kérő és hálaadó gondolatait, köszöntőit  tartja a kezében a kedves olvasó, melyeket a tapasztalt lelkipásztor az Isten jelenlétében eltöltött pillanatokban fogalmazott meg...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. november 30., hétfő 07:27
Az első világháborús áldozatokra emlékeztek Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahelyen 2015. november 23-án a Csallóköz-Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet szervezésében került sor az első világháborús hadifogolytemetőben, a háború áldozataira való megemlékezésre.
Menyhárt József, a Kicsi Hang verséneklő együtt...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. november 26., csütörtök 23:26
Hálaadó szentmise a Pázmaneum 10 évéért

A Pázmaneum Polgári Társulás  fennállásának 10. évfordulója alkalmából ünnepséget rendez Dunaszerdahelyen 2015. december 7-én.
A rendezvény  17:00 órakor ünnepi hálaadó szentmisével kezdődik a Szent György plébániatemplomban. A szentmise főcelebrán...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. november 26., csütörtök 23:26
19  20  21  22  23  24  25  26  27