A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 121-125 / 142
XXVI. KOMÁROMI IMANAP

A Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében Jó Pásztor vasárnapján, április 26-án kerül sor a XXVI. Komáromi Imanapra Révkomáromban.
Az Imanapon a felvidéki magyar hívek lelki gondozásáv...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. április 6., hétfő 11:00
Felvidéki szemmel a lencsén át

DUNASZERDAHELY. A csallóközi település művelődési központjában hétfőn nyitották meg Karaffa Attila amatőr fényképész Felvidéki szemmel elnevezésű kiállítását.
 
A kultúra több területén is aktív fiatalember tárlatának megnyitóját nagy érdeklőd...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. március 11., szerda 13:14
Európa emlékezete - A XX. század történetével foglalkozó intézetek IV. szimpóziu...

Megkezdődött a résztvevők regisztrációja az Európa emlékezete című IV. szimpóziumra, amelyen a XX. század történetével foglalkozó intézetek és szervezetek több száz képviselője gyűlik össze minden évben. Az idén a második világháború emlékezetének szentel...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2015. március 9., hétfő 14:51
Megnyílt a Fodó Sándor Kulturális Központ

Fodó Sándor születésnapján, február 26-án avatták fel a róla elnevezett kulturális központot Beregszászban.

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felsőfokú Szakképzési Központjának harmadik szintjén található épületrészt a főiskola a...

Pro Cultura Subcarpathica
Külhoni civil szervezetek - 2015. február 27., péntek 14:24
Történelemórán emlékeztünk meg a diákokkal a kommunizmus áldozatairól

A Pázmaneum Társulás hagyományos történelemórát szervezett a dunaszerdahelyi középiskolások részére „A kommunizmus áldozatainak emléknapja” alkalmából.  Közel háromszáz diák vett részt Vajda Barnabás történész, a Selye János Egyetem adjunktusa által ta...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. február 24., kedd 13:36
21  22  23  24  25  26  27  28  29