A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 141-145 / 151
Dobó-nap Császlócon

Dobó István emlékének adóztak augusztus 16-án az ungvári járási Császlócon.
A Pro Cultura Subcarpathica (PCS) civil szervezet, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Ungvári Középszintű Szervezete, a Császlóci Polgármesteri Hivatal első a...

Pro Cultura Subcarpathica
Külhoni civil szervezetek - 2014. augusztus 21., csütörtök 09:48
Augusztus 23. – A Totalitárius Diktatúrák Áldozatainak Európai Emléknapja

Az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata az Igazságügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával folytatja azt a múlt évben megkezdett akcióját, amelynek célja, hogy az európai polgárok augusztus 23-án a XX. századi totalitár...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2014. augusztus 19., kedd 16:39
III. KurucFeszt Péterfalván

Ismét felhangzott a tárogató Tiszapéterfalván. Július 13-án harmadik alkalommal rendeztek KurucFesztet a helyi vidámparkban.
A kuruc kornak emléket állító hagyományőrző fesztiválra több mint ötezren voltak kíváncsiak. A már jól ismert hívogató dalla...

Pro Cultura Subcarpathica
Külhoni civil szervezetek - 2014. július 15., kedd 09:51
Már csak egy hét maradt, hogy jelentkezz a Szabadság Expresszre!

Augusztus 29-én indul Gdańskból a kommunizmus bukásának 25. évfordulójára emlékező Szabadság Expressz, mely Varsó, Budapest, Temesvár, Sopron, Pozsony és Prága érintésével szeptember 12-én ér Berlinbe. Az érdeklődő fiatalok július 15-ig jelentkezhetnek az...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2014. július 8., kedd 16:32
Itthon vagyok… Radnótira emlékezett Kárpátalja magyarsága

Kültéri szavalással állított emléket Radnóti Miklós 105. születésnapjának a Pro Cultura Subcarpathica (PCS) civil szervezet május 5-én Beregszászban.
A civil szervezet felhívása nem talált süket fülekre, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy közel ...

Pro Cultura Subcarpathica
Külhoni civil szervezetek - 2014. május 6., kedd 08:36
23  24  25  26  27  28  29  30  31