A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 126-130 / 151
Európa emlékezete

A XX. század történetével foglalkozó intézetek IV. szimpóziuma. A második világháború emlékezete hetven évvel a befejezése után. Győztesek, vesztesek, bűnösök, áldozatok, tétlen szemlélők – Bécs, május 11–13.
 
 
Jövő hétfőn, május 11-é...

Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Alapítvány
Külhoni civil szervezetek - 2015. május 7., csütörtök 14:54
Közös ima Jó Pásztor vasárnapján Komáromban

Immár huszonhatodik alkalommal jöttek össze Komáromba imádkozni a felvidéki magyar papok és hívek, hogy Jó Pásztor vasárnapján, a hivatások vasárnapján közösen fohászkodjanak a Mennyei Atyához magyar főpásztorért, magyar papi és szerzetesi hivatásokért...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. április 28., kedd 09:40
A Pázmaneum Társulás gyűjtést szervez Kárpátalja megsegítésére

A gyűjtés fő célja a nehéz helyzetben lévő családok és az egyedülálló idős emberek megsegítése Kárpátalján.
Mindennapos gondokkal küzdenek a kárpátaljai magyarok, ezért adománygyűjtésbe kezdünk, hogy a befolyt összegből az ottani családokat, magá...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. április 22., szerda 22:00
Dunaszerdahelyre érkezik a Feltámadási jelvény

Húsvétvasárnap elindult a Feltámadási menet Zamárdiból, hogy Pünkösdkor érjék el célállomásukat, Csíksomlyót. A Feltámadási jelvényt több felvidéki település is fogadja majd. Elsőként, április 16-án Dunaszerdahelyre érkezik majd az Árpád-kori motívumú ...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. április 8., szerda 17:41
XXVI. KOMÁROMI IMANAP

A Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében Jó Pásztor vasárnapján, április 26-án kerül sor a XXVI. Komáromi Imanapra Révkomáromban.
Az Imanapon a felvidéki magyar hívek lelki gondozásáv...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2015. április 6., hétfő 11:00
22  23  24  25  26  27  28  29  30