A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 136-140 / 142
Itthon vagyok… Radnótira emlékezett Kárpátalja magyarsága

Kültéri szavalással állított emléket Radnóti Miklós 105. születésnapjának a Pro Cultura Subcarpathica (PCS) civil szervezet május 5-én Beregszászban.
A civil szervezet felhívása nem talált süket fülekre, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy közel ...

Pro Cultura Subcarpathica
Külhoni civil szervezetek - 2014. május 6., kedd 08:36
Magyar katonai emlékhely Macedóniában

A Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete Magyarország szkopjei külképviseletével közösen november hatodikán a Prilep városi katonai temetőben felavatta az ott eltemetett, az I. világháborúban elesett magyar származású  katonák emlékére emelt táblát.

Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete
Külhoni civil szervezetek - 2013. december 1., vasárnap 17:08
Kárpátaljai zarándokhelyet avattak Komjáthy Benedek emlékére

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Nagyszőlősi Járási Szervezetével együttműködve és Magyarország Beregszászi Konzulátusának támogatásával 2013. november 24-én emléktáblát avatott Komjáthy Benedek tisztel...

Pro Cultura Subcarpathica
Külhoni civil szervezetek - 2013. november 28., csütörtök 08:52
Itt Magyarul Is mozgalom Kárpátalján

A magyar nyelv napján, november 13-án tartották meg az Itt Magyarul Is (IMI) mozgalom bemutatkozó rendezvényét,  illetve a mozgalom logóját ábrázoló matricák hivatalos átadását.
Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Farkasné Bőcs Judit, Magyarors...

Pro Cultura Subcarpathica
Külhoni civil szervezetek - 2013. november 18., hétfő 19:24
Ifj. Hidi Endre szobrászművész egyéni kiállítása

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet ifj. Hidi Endre szobrászművész alkotásaiból szervez tárlatot 2013. szeptember 19-én a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. A kiállítást Matl Péter szobrászművész nyitja meg 15.00 órai (Kö...

Pro Cultura Subcarpathica
Külhoni civil szervezetek - 2013. szeptember 11., szerda 09:20
21  22  23  24  25  26  27  28  29