A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 1926-1930 / 2000
Az erdélyi magyarok együtt éreznek és együtt tüntetnek a román tiltakozókkal

Az Európai Parlament néppárti frakciójának mai rendes ülésén Theodor Stolojan volt miniszterelnök, a román néppárti delegáció társelnöke és Tőkés László erdélyi képviselő is felszólalt a romániai politikai helyzet ügyében.
Az elnöki bejelentések ren...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. február 8., szerda 22:31
Kelemen Hunor: nem lehet ma jogállamiságról beszélni Romániában!

Ma nem lehet jogállamiságról beszélni. A demokratikus alapintézmények, a hatalmi ágak szétválása csak rossz vicc. Groteszk fikció. Ki kell mondani, hogy ma az országot érintő döntések nagy részét nem azok hozzák meg, akiket szavazatuk révén erre felruházt...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. február 8., szerda 15:13
RMDSZ: több, az erdélyi magyarság számára fontos projekt finanszírozását teszi l...

Az RMDSZ javaslatára több, az erdélyi magyarság számára fontos projekt finanszírozását teszi majd lehetővé az idei állami költségvetés, ezért a Szövetség parlamenti frakciói a keddi, február 7-i ülésen döntöttek arról, hogy megszavazzák az idei költségvet...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. február 7., kedd 13:13
Reklámzászló a partiumi zászló is a román törvényszék szerint

Február 6-án jelent meg az igazságügyi minisztérium honlapján a 284/271/2016-os számmal regisztrált dosszié kapcsán meghozott jogerős bírósági ítélet. Tőkés László EP-képviselő fellebbezését a Bihar Megyei Törvényszék elutasította: a nagyváradi európai pa...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. február 7., kedd 11:46
Az erdélyi magyarság vezetői álljanak a jó oldalra!

Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, az Erdélyi Magyar Néppárt védnöke február 3-i sajtótájékoztatóján aktuális politikai kérdések mentén fejtette ki álláspontját, véleményét.
Elöljáróban megemlékezett...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. február 3., péntek 13:11
382  383  384  385  386  387  388  389  390