A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 1996-2000 / 2000
Új iskola azonos profillal és struktúrával

A marosvásárhelyi magyar közösség igénye és akarata egyértelmű, szükség van a római katolikus felekezetű iskolára. Az RMDSZ ennek az igénynek megfelelően eddig is és ezt követően is kitart a közösségi akarat mellett.  A Szövetség ezt határozat formájában ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. május 17., szerda 15:05
Közgyűlések Pélmonostoron

A hét végén közgyűlést tartott a HMDK pélmonostori alapszervezete és a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet, mely alkalmat adott arra is, hogy felidézzék a megalakulásuk óta eltelt majd két évtized tevékenységét is.
 
 
Jankovics Róbert, ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 17., szerda 11:54
Telt házas eszéki rendezvény

A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság tematikus éveinek folytatásaként az idei a családi vállalkozások megerősítését szolgálja. Az egymilliárd forintos keretösszegű programból vissza nem térítendő támogatásra is pályázhatnak a vállalkozások. A program t...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 17., szerda 11:54
Parkot neveztek el Mohácsról Pélmonostoron

Jankovics Róbert, a horvát szábor magyar képviselője pár évvel ezelőtt még Pélmonostor városi tanácsának a tagjaként javasolta egy Magyarország - Mohács támogatását megköszönő emléktábla állítását. A kezdeményezés eredményeként a múlt héten egy parkot nev...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 17., szerda 11:53
Biró Zsolt az RMDSZ kongresszusán: sorsközösségünk összeköt

Zilahon tartotta 13-ik kongresszusát az RMDSZ. A rendezvényen részt vett, és köszöntőt mondott Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke is.

Beszédében az MPP elnöke kiemelte: az együttműködés által két évvel ezelőtt új fejezet nyílt az erdélyi...

Magyar Polgári Párt
MÁÉRT - 2017. május 14., vasárnap 13:44
392  393  394  395  396  397  398  399  400