A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 1986-1990 / 2000
Kelemen Hunor: hatvan millió olyan polgár él Európában, aki nem akar beolvadni, ...

Az Európai Unió reformjának bátornak és nyitottnak kell lennie. Több párbeszéddel és nagyobb felelősségvállalással, a polgárok iránt elkötelezett tisztelettel és szolidaritással érhetünk el eredményeket, az uniós törvénykezés szintjén is. Tudom, hogy ez n...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. május 11., csütörtök 12:20
„El ne add az ősi házat!” – nagysikerű TransylMania-koncert az Európa-napon, Brü...

A tizenöt évvel ezelőtt alakult baróti TransylMania zenekar lépett fel a Balassi Intézet brüsszeli kirendeltségén május 9-én, az Európa-napon.
A Kárpát-medence országaiban már több éve népszerű zenekar Tőkés László EP-képviselő meghívásának eleget t...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. május 11., csütörtök 08:42
Az RMDSZ üdvözli az Alkotmánybíróság döntését – alkotmányos az RMDSZ törvényterv...

Az Alkotmánybíróság mai döntésének értelmében alkotmányos az RMDSZ törvénytervezete, amely kiterjeszti a kisebbségek anyanyelv-használatát az egészségügyben és a szociális szolgáltatásokat nyújtó intézményekben. „Az RMDSZ üdvözli az Alkotmánybíróság dönté...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. május 10., szerda 14:38
Szakmai konferenciákkal és díjátadóval indul az RMDSZ Zilahi Kongresszusa

Az RMDSZ május 13-án, Zilahon szervezi 13. Kongresszusát. Az ezt megelőző napokban Szilágy megye különböző településein szakmai fórumok, konferenciák és tanácskozások zajlanak, a Wesselényi-gálán pedig közösségszervező szilágysági magyarokat díjaznak.

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. május 10., szerda 12:04
Önkormányzati választások 2017

Már biztos, hogy a Bellyei és a Darázsi járásban a HMDK által támogatott magyar elöljáró-helyettesek lesznek


Ami az előttünk álló május 21-ei önkormányzati választásokat illeti, kijelenthetjük, hogy „ellenfél” hiányában Munk Erik és Sipos ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 10., szerda 11:56
392  393  394  395  396  397  398  399  400