A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 1-5 / 2000
A kommunizmus áldozataira emlékeztek Nagyváradon is

A kommunizmus áldozatainak emléknapján, február 25-én a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében tartottak előadást és könyvbemutatót a Magyar Polgári Egyesület szervezésében, a Polgári esték rendezvénysorozat keretében. Nagy József Barna, az e...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. február 26., hétfő 14:47
Felkérés Székelyföld polgármestereihez

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke aláírásával adtak ma ki a fenti címmel egy közleményt Marosvásárhelyen, alább olvasható.
A közelgő Székely Szabadság Napja arra késztet, hogy felhívással forduljunk szülőföldünk polgármestereihez, 2024. ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. február 20., kedd 21:32
Tőkés László levele Novák Katalinnak

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Tőkés László püspök levelet írt a Magyar Köztársaság hivataláról lemondott elnökének, Novák Katalinnak. Alább olvasható:

 
Tisztelt Elnökasszony!

Megdöbbenéssel vettem tudomásul az államelnö...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2024. február 20., kedd 21:32
Egy lenyűgöző, de a közönség elé rég nem tárt életmű

A sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ földszinti kiállítótereiben február 16-án, pénteken 18 órakor Vass Tamás (1942–1988) grafikusművész kiállítása nyílik meg. „Bravúros mesterségbeli tudással rendelkező művész. Vívódó, gyötrődő ember, aki a vilá...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. február 11., vasárnap 11:27
A Berde lányok pályaképe Székelyudvarhelyen

A budapesti Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi fiókja és a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum 2024. február 6-án, kedden délután 6 órakor Tehetségük az „isteni ingyen kegyelem” ajándéka – Berde Mária írónő és Berde Amál festőművész pályaképe címmel kiállítá...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. február 5., hétfő 21:06
1  2  3  4  5  6  7  8  9