A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 1-5 / 2000
A háromszéki hagyományos népi mesterségekről

Kinda István Hagyományos népi mesterségek – Háromszéken és Erdővidéken II. című kötetét június 12-én, szerdán 18 órától mutatják be a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Béla-termében Sepsiszentgyörgyön.
A 2017-ben megjelent azonos című kiadvány első köte...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. június 11., kedd 20:35
Megemlékezések Trianonról Hajdúszoboszlón és Várpalotán

A hajdúsági város önkormányzatának meghívására Tőkés László, az Erdélyi Nemzeti Tanács elnöke volt a június 4-i megemlékezés díszvendége és egyik szónoka Hajdúszoboszlón. „Méltó módon emlékeztünk meg Trianon 104. évfordulójáról” – olvasható Czeglédi Gyula...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2024. június 5., szerda 14:05
Székelyudvarhelyen is bemutatkozik az atyhai művésztársaság

Kortárs képzőművészeti kiállítás nyílik a székelyudvarhelyi képtárban június 6-án, csütörtökön délután 6 órától, melyen a Művészek Atyhai Társasága nevet viselő, kortárs művészekből álló társaság alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők – olvasható a Haáz...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. június 3., hétfő 11:34
Konferencia Németh Gézáról, de nem csak

A budapesti Erdélyi Gyülekezet és a révkomáromi Selye János Egyetem Református Teológiai Kara (Szlovákia) idén is megrendezi a Németh Géza Nemzetközi Tudományos Konferenciát, mégpedig május 31. és június 2. között. Helyszíne a budapesti Reménység Szigete ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2024. május 30., csütörtök 11:37
Gál Vilmos könyvének bemutatója Sepsiszentgyörgyön

Május 30-án, csütörtökön 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Béla-termében bemutatják Gál Vilmos Latrok ideje. Erdély 1848–1849 című kötetét.
Gál az 1848–49-es forradalom és szabadságharc felkavaró eseményeiről ír regényes módon. A történet há...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. május 29., szerda 21:16
1  2  3  4  5  6  7  8  9