A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 26-30 / 2000
Évfordulós hálaadás Váradréten az ajándék orgonáért

A Nagyvárad-Réti Református Egyházközség régi álma teljesült tíz esztendővel ezelőtt: két év előkészítő munka után végre felavathatták a gyülekezet új orgonáját. A Hollandiából adományként kapott hangszer Váradra juttatását és felújítását adományokból sik...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. november 24., szerda 13:11
A város 30 évvel ezelőtti ostromának áldozataira emlékeztek Vukováron

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) és a Vukovári Magyarok Egyesülete idén is megemlékezett a város ostroma során elesett magyarokról a vukovári emléktemetőben.
November gyászos hónap Horvátország számára, a honvédő háború szörny...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. november 22., hétfő 10:34
Az Economica Hungarica Alapítvány újabb sikeres pályázókkal kötött szerződést

A HMDK vidék- és gazdaságfejlesztési stratégiája mentén a magyar kormány idén is segíti a horvátországi magyarságot. A program keretében múlt héten ismét szerződéskötésekre kerülhetett sor, a földet vásárló gazdákkal és házat vásárló fiatalokkal.
A...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. november 22., hétfő 10:34
Újbezdáni Művelődési Egyesület: a jövő év is legyen olyan mozgalmas, mint az ide...

A napokban tartotta tisztújító közgyűlését az Újbezdáni Művelődési és Művészeti Egyesület, melyen Horvát Ibolya elnök asszonynak és Gál Lívia alelnöknek szavaztak bizalmat a további négy évre is.
 
 
Eredményes évet tudhat maga mögött a...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. november 22., hétfő 10:34
Nagyváradi aláírásgyűjtés az épített örökség és a hagyományos városkép védelmébe...

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt kiáll a Nagyvárad történelmi belvárosában, az Ezredévi emléktéren tervezett kisajátítások és bontások ellen, s ehhez kéri a polgárok elvi támogatását és kézjegyét. A már meg is indított aláírás...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. november 17., szerda 18:07
2  3  4  5  6  7  8  9  10