A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 26-30 / 2000
A nemzeti ellenállás történelmi folytonossága

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke jegyezte az autonomista civil szervezet mai közleményét, amit Marosvásárhely adtak ki. Így szól: 
 
Egy olyan esztendőben készülünk a madéfalvi veszedelem emlékének felidézésére, amelyben Románia min...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. december 18., hétfő 14:16
Németh Gézára emlékeztek születésének 90. évfordulóján

Egész napos rendezvénnyel tisztelegtek a magyar fővárosban Németh Géza református lelkipásztor élete és munkássága előtt 2023. december 10-én, két helyszínen is, a legendás teológus és közösségi vezető születésének 90. évfordulója alkalmából.
Délelő...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2023. december 13., szerda 18:09
Búcsú Mécs Lászlótól, a KMAT volt titkárától

A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács volt titkára, dr. Mécs László ortopéd sebész főorvos 67. életévében, 2023. december 3-án tragikus hirtelenséggel hunyt el otthonában. Búcsúztatása csütörtökön, december 14-én 11 órától lesz a szegedi Fogadalmi Temp...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. december 12., kedd 21:28
Húszéves az EMNT

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepelték december 9-én a kolozsvári Vallásszabadság Házában. Az esemény keretében átadták az EMNT által alapított Kós Károly-díjakat is – közölte a szervezet sajtóirodája.

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. december 10., vasárnap 14:28
Mi van a háttérben?

Az Erdélyi Magyar Szövetség Bihar megyei szervezete „December 5-e évfordulóján ismét a magyar baloldallal együtt támadt az RMDSZ" címmel adott ma ki egy felvilágosító, helyzetértékelő közleményt, ami alább olvasható.
*
A 2004. december 5-i, a ...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. december 7., csütörtök 15:14
2  3  4  5  6  7  8  9  10