A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 21-25 / 2000
Mozgósító felhívás a Székely Szabadság Napjára

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke aláírásával közleményt adtak ki ma Marosvásárhelyen „...aki alkudozni akar, az nem közénk való...” címmel. Alább olvasható: 
 
2024. március 10-én, a Székely Szabadság Napján a marosvásárhelyi nagygy...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. január 17., szerda 15:32
Heraldika Erdély és a Székelyföld szolgálatában

A sepsiszentgyörgyi székhelyű Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület, amely fennállásának igen mozgalmas évei során a Genealógiai és Heraldikai Világszövetség, valamint a Zászlótudományi Egyesületek Világszövetségének tagjává vált, utóbbinak jelenleg...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. január 16., kedd 14:51
A szeretet üzenete – az új esztendőre

Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke év eleji nyilatkozatot bocsátott ki ma Nagyváradon, alább olvasható:

 Karácsony a szeretet ünnepe. Ennek bizonyságaképpen szerető Istenünk elküldte szent Fiát, hogy megmentse és megvá...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2024. január 12., péntek 15:55
Az SZNT elnöke pert nyert a román csendőrséggel szemben

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke adta hírül saját Facebook-oldalán, hogy az elmúlt év szinte utolsó munkanapján jelent a román bíróságok honlapján az a bejegyzés, ami közli: a Marosvásárhelyi Bíróság érvénytelenítette azt a büntető jegyzőköny...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. január 2., kedd 08:28
Újra beterjesztik az autonómiatervezeteket

Az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Elnöksége közleményt adott ki ma annak kapcsán, hogy a bukaresti képviselőház plénuma csütörtökön elutasította (a szenátus plénuma pedig várhatóan ma utasítja el) Székelyföld területi autonómiájára, valamint az erdélyi...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. december 29., péntek 12:52
1  2  3  4  5  6  7  8  9