A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 21-25 / 2000
Dabis Attila pert nyert a román állammal szemben

A román Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék lezárta  Dabis Attilának, a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottjának kitiltási ügyét. Az ítélet megsemmisíti Románia Határrendészeti Főfelügyelőségének 2018. március 9-i határozatát, amelyben három évre kitilt...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. április 2., péntek 21:34
Egyeztető ülés Ójankovácon

A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat elnöke hétfőn az Ójankováci Magyar Hagyományőrző Egyesület és az Ójankováci járás magyar kisebbségi önkormányzatának képviselőivel találkozott, és egyeztettek az ide évi tervekről, programokról.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. április 1., csütörtök 11:41
Kitüntették a Pakráci Magyarok Közösségét

A Pakráci Magyarok Közössége a város napja alkalmából kitüntetésben részesült odaadó és eredményes tevékenységéért. Az elismerést az egyesület elnöke, Fa Josip vette át.
A Pakráci Magyarok Közössége 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy ápolja és me...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. április 1., csütörtök 11:41
Kitüntethetik Szentlászló védőit

Kocsis László, Szentlászló védelmének parancsnoka javaslatára, Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk kérésére a Honvédők Minisztériuma 11 szentlászlói magyar honvédet terjesztett föl Zoran Milanović köztársasági elnökhöz kitüntetésre. Az elismerést a fa...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. április 1., csütörtök 11:41
Nem lehet közösséget vállalni a magyarellenességbe átcsapó tüntetésekkel!

Immár harmadik napja, hogy szerte Romániában – így Erdélyben is – tüntetések zajlanak a koronavírus-járvány terjedésének megfékezéséért hozott szigorítások ellen. Az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Bizottsága ennek kapcsán leszögezi: "Meggyőződésünk, ho...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. március 31., szerda 17:11
1  2  3  4  5  6  7  8  9