A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 21-25 / 2000
Újraválasztották a szervezet vezetőit

A HMDK Gazdaköre múlt hét csütörtökön a kórógyi kultúrotthonban tartotta meg tisztújító közgyűlését, amelyen újraválasztották a gazdaszervezet tisztségviselőit, valamint a következő időszakra szóló terveket és programokat is körvonalazták.
 
A...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 25., péntek 19:39
Kopácsiakról a kopácsiaknak

A HMDK kopácsi alapszervezete múlt pénteken tartotta első rendezvényét a vadonatúj, nemrég átadott Kopácsi Magyarok Otthonában. A falu gazdag népi hagyományait bemutató műsor nagy sikert aratott.
A Kopácsi Magyarok Otthonát májusban adták át, akkor...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 25., péntek 19:38
Ha kell, tüntetnek is az autópályák hiánya miatt

Két időszerű témában tartott sajtótájékoztatót Nagyváradon Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke.
Tizenhét éve húzódik az észak-erdélyi autópálya építése, Biharban pedig ahelyett, hogy épülne az...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. június 21., hétfő 08:41
Ülésezett a HMDK országos elnöksége

Múlt pénteken Bellyén ülésezett a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének országos elnöksége. Az ülés fő témája a horvátországi magyarság aktuális helyzete, valamint a közösséget érintő jövőbeli kihívások voltak.
A járványhelyzet enyhülésé...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 18., péntek 14:21
Jézus Szíve-ünnep a felújított darázsi templomban

A darázsi magyarok pénteken ünnepelték a Jézus szíve-templom napját, melynek alkalmából magyar nyelvű szentmisére és ünnepi fogadásra is sor került. 
A darázsi magyarok Jézus Szíve tiszteletére szentelték a Báni-hegy északi oldalán épült templomukat. ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 18., péntek 14:21
1  2  3  4  5  6  7  8  9